Jutranja rutina za dvig energije

 

Jutranja rutina vam pomaga, da začnete dan budni in osredotočeni!

 

Zakaj so dnevne rutine dobre za vas?

Pri skrbi zase lahko rutine igrajo ključno vlogo. Toda zakaj bi se obremenjevali z rutino in kako nam lahko pomagajo? Rutina je zaporedje različnih dejanj, ki s pogostim ponavljanjem postanejo navada. Čeprav niso obvezne, nam lahko rutine olajšajo življenje. Jutranje ali večerne rutine, ki bi ustrezala vsem ni – najbolje je, da so prilagojene posamezniku. Izvajajti jih je treba vsak dan, dokler ne postanejo navada. Ko se določenih dejanj navadimo, jih potem lažje vključujemo v naše življenje.

 

Poiščite popolno jutranjo rutino

Če zjutraj določite svojo namero, lahko dan začnete bolj ozaveščeni, sproščeni in produktivni. Prve stvari, ki jih naredimo zjutraj, lahko vplivajo na vse, kar jim tekom dneva sledi. Zato je najboljši način za pravi začetek dneva z jutranjo rutino, ki ustreza vašim potrebam. Pri tem je bolje, da postopoma širite svojo rutino in jo po potrebi prilagajate. Za vas imamo nekaj predlogov, ki vam lahko pomagajo najti svojo jutranjo rutino.

 

5 nasvetov kako dan začeti na prvi način  

  1. Pojejte zdrav zajtrk: vzemite si čas, sedite in pojejte hranljiv zajtrk. Izogibajte se uživanju hrane med opravljanjem drugih dejavnosti ali ko ste na poti. Naj bo priprava obroka zavesten del vaše jutranje rutine.
  2. Jutro začnite offline: uprite se skušnjavi, da bi takoj zjutraj pogledali svoj pametni telefon. Popolnoma se osredotočite nase, ne da bi vas pri tem motili pametni telefon, prenosnik, družbeni mediji ali novice. Koristno je, da telefon zvečer preklopite v način za letenje ali pa ga kar popolnoma izklopite. Določite si lahko tudi čas, ko začnete uporabljati digitalne medije.
  3. Ustvarite si seznam opravil: dnevni seznam opravkov zagotavlja orientacijo in fokus. Tudi zapisovanje ciljev vam lahko pomaga, da začnete dan na strukturiran način.
  4. Zagotovite si dovolj spanca: da se zbudimo spočiti in pripravljeni na dan, potrebujemo dovolj spanca. Koliko spimo, je odvisno od vsakega posameznika, pa tudi starost igra pomembno vlogo. Če želite vzpostaviti naraven ritem spanja, pojdite spat in se zbudite vsak dan ob približno isti uri.
  5. Začnite dan napolnjeni z energijo: da boste zjutraj razgibali svoje telo, nekajkrat globoko vdihnite. Tudi intenzivno raztezanje pomaga pri prebujanju telesa. S tem svoje celice oskrbite s svežim kisikom in spodbudite krvni obtok. Poskusite dodati tudi nekaj jogijskih vaj v svojo jutranjo rutino, da dodatno okrepite ta učinek. Jutranji sprehod ali tek bosta prav tako dvignila vašo energijo. Pomembno pa je, da vam je prijetno in zabavno!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala