Predstavitev izdelkov ali storitev:

V elektronski trgovini je vsak izdelek ali storitev predstavljen z osnovnimi podatki ter še z dodatnimi: naziv izdelka, slika, krajši opis, daljši opis, dodatni podatki (sestavine, barva, velikost, sestava, navodila za vzdrževanje …), cena ter možnost ocene izdelka. Če želeni izdelek ali storitev želite položiti v košarico, preprosto kliknete na simbol v košarico.

Nakupovalna košarica:

Nakupovalna košarica ima enako vlogo kot košarica v Vaši trgovini, in sicer shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihovo število. Vsebino košarice lahko pregledate kadar želite ter iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izbranim izdelkom lahko spremenite količino in s pritiskom na gumb “preračunaj količine” se vam glede na spremenjeno količino preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstranite s pritiskom na gumb “odstrani” (rdeči X).

Postopek nakupa:

Če ste prepričani da želite izdelke, ki jih imate v košarici kupiti, potem kliknite na gumb “oddaj naročilo”. Sistem vas bo preusmeril v obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke. Po vpisu vaših podatkov in podatkov o naslovu dostave, le-te potrdite z gumbom “naslednji korak”. Sistem vas preusmeri v obrazec, kjer izberete način plačila in dostave.

Dostava:

Vse izdelke, ki so na zalogi (navedeno pri posameznih izdelkih) odpremimo v 1-3 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila! Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev Vas prosimo, da le-te vpišete pod opombe na dnu naročila. Vse informacije so možne tudi po telefonu. Telefonska številka je 040 313 317. Informacije pa so možne tudi po e-mailu: [email protected].
Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije. Vse pogodbe za slovenske državljane se sklepajo v slovenskem jeziku, za ostale prebivalce evropske unije pa v angleškem. Izdelke, ki niso na zalogi, Vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z Vami. Poklicali Vas bomo po telefonu oz. sporočili na Vaš e- naslov.

Stroški dostave:

Blago pošiljamo preko podjetja Pošta Slovenije s katero imamo sklenjeno pogodbo. Redna cena dostave je 3,90€, vendar je za vse označene izdelke brezplačna.

Cene in DDV:

Cene v spletni trgovini so označene v evrih. Spletne cene veljajo za vse člane spletne trgovine Naturakozmetika.si. Član kluba Naturakozmetika postanete z registracijo v naši spletni trgovini. Običajna cena je cena za neregistrirane uporabnike. Cene imajo že vključen 22% ali 9,5% DDV.
Cene so zagotovljene za čas naročila in se lahko dnevno spremenijo.

Tajnost podatkov:

EKO KOZMETIKA d.o.o. potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere Vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam. Katalog zbirke osebnih podatkov je prijavljen državnemu nadzornemu organu in objavljen v registru zbirk osebnih podatkov.

Odstop od naročila:

Kupec ima pravico, da nam v petnajstih dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Kupec mora v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Tudi če kupec v tridesetih dneh po prejemu vrne blago, se šteje, da odstopa od naročila. Kupcu, ki odstopi od naročila vrnemo celotno kupnino.
Naročila (pogodbe) so shranjene na našem strežniku, kopijo naročila (pogodbe) prejme stranka na elektronski naslov. Kupec lahko zahteva izpis naročila tudi v pisni obliki.
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: [email protected]
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vrnitev izdelka:

V naši trgovini skrbimo za kakovost blaga. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza Vašim željam ali potrebam, ga bomo z veseljem nadomestili z drugim ali Vam vrnili denar. Nepoškodovanega in v nespremenjeni količini, lahko brez pomislekov vrnete v roku 30 dni od nakupa oz. sporočila o vračilu.
Seveda lahko izdelek tudi zamenjate. Pošljete nam ga nazaj in poslali vam bomo drug artikel. V tem primeru bomo mi pokrili stroške pošiljanja novega artikla.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni v primeru, da je potrošnik odprl embalažo in je izdelek že bil uporabljen.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Vračilo kupnine:

Kupcu, ki odstopi od naročila vrnemo celotno kupnino. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila. V primeru, da zamudimo z vračilom, kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačamo še desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Garancija:

Vsi artikli v elektronski trgovini imajo garancijo, za katero jamči podjetje EKO KOZMETIKA d.o.o. Garancijska doba je navedena za vsak artikel posebej in je priložena izdelku.

Stvarna napaka:

Kdaj gre za stvarno napako?

Ko:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Reklamacija:

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte dostavljavcu in nas obvestite na mail [email protected]
Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako:
– Pošljite ga na naše stroške preko Pošta Slovenije.
Izdelek Vam bomo zamenjali ali vrnili denar. Seveda bomo mi pokrili stroške pošiljanja novega artikla.

Pritožbe in spori:

Spletna trgovina Naturakozmetika.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Spletna trgovina Naturakozmetika.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 313 317 ali po elektronski pošti na [email protected]. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Podatki na straneh:

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine . Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Veljavnost naročila:

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kupec lahko odstopi od pogodbe v 14-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oz. telefon.

Stroški uporabe komunikacijskega sredstva:

Strošek klica na telefonsko številko 040 313 317 se vam obračuna po osnovni tarifi vašega operaterja.

Varstvo potrošnikov:

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov .
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Naslov spletne trgovine:

Spletna trgovina Naturakozmetika.si je v lasti podjetja:

EKO KOZMETIKA d.o.o.
Brodišče 24
1236 Trzin

Davčna številka: SI42823099
Matična številka: 5875676000

E-mail: [email protected]

Želimo vam prijetno brskanje po naši spletni trgovini in hvala za zaupanje!