Sproščujoča masaža meč

 

Meča in ahilova tetiva se intenzivno uporabljajo pri vsakem koraku, ki ga naredimo. Če ohranjamo prožne mečne mišice, se lahko izognemo pretirani napetosti Ahilove tetive – ta namreč še posebej trpi, če stojimo pretrdo.

Poiščite si udobno mesto, kjer se počutite varno in sproščeno. Nato izberite masažno olje za sproščanje mišic in začnite.

 

Masaža meč v 5 korakih

 

Korak 1:

Ko sedite na tleh, najprej postavite stopalo blizu telesa. Nogo nato dvignite npr. na zvito brisačo, da raztegnete ahilovo tetivo.

 

Korak 2:

Z obema palcema podrgnite po ahilovi tetivi od sredine navzven. Pri tem pazite, da ga nikoli ne drgnete po dolžini, ker to lahko povzroči vnetje.

 

Korak 3:

Stopalo ohlapno in sproščeno položite na tla. Roke ovijte okoli meča in z rahlim pritiskom gladite navzgor; končajte tik pod kolenom.

 

Korak 4:

Konice prstov obeh rok položite na dno meča na obeh straneh in se s krožnimi gibi pomaknite navzgor po mišicah. Ponovite ta postopek in se vsakič pomaknite za nekaj centimetrov bližje sredini meča, tako da se premikate po celotnem meču od zunaj proti notranjosti.

 

Korak 5:

RItmično stresite meča, da sprostite mišice, nato pa jih z dlanmi nežno pobožajte navzgor. Zdaj zmasirajte še drugo meče in sledite korakom od 1 do 5.

 

Pozor!

Nikoli ne masirajte nog v primeru raztrganine ali zvina mišice. Prav tako se izogbiajte masaže v primeru krčnih žil ali zastajanja vode.

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala