Pomirjujoča večerna rutina

 

Večerne rutine pomagajo končati dan na pozitiven način in se dobro naspati. Za vas imamo nasvete za doseg popolne večerne rutine.

 

Naj bodo rutine del vašega vsakdanjega življenja

Poskušati sprejeti pet novih rutin hkrati je lahko frustrirajoče in naporno. Za uspešno vzpostavitev vsakodnevne rutineskrbi zase je zato dobro začeti z enim specifičnim ciljem. Ko to dosežete, lahko dodate naslednjega.

Dejanja zaradi nenehnega ponavljanja samodejno postanejo rutina. Toda koliko časa traja preden se to zgodi? Kljub številnim študijam o rutini, pri tem ni jasnega odgovora. Raziskave so pokazale, da potrebujemo vsaj 21 dni, da vzpostavimo nove navade. Toda v povprečju traja dlje – več kot dva meseca – da novo vedenje postane navada. Natančneje, pogosto se govori o 66 dneh, številu z veliko simbolno močjo, ki tudi samo po sebi vsebuje ponavljanje. Pri rutinah skrbi zase je kvaliteta pomembnejša od kvantitete. Preprosto potrebujemo čas, da nova dejavnost postane stalnica našega življenja.

 

Razvijte večerno rutino

Pozitiven zaključek dneva je prav tako pomemben kot začetek dneva v dobrem razpoloženju. Večerne rutine vam lahko pomagajo, da se znebite stresa vsakdanjega življenja in svojemu telesu ter umu omogočite počitek. Sproščujoča večerna rutina je odličen način, kako poskrbeti za dober spanec. Razvijanje navad, ki spodbujajo miren spanec, je znano tudi kot dobra higiena spanja. Na povezavi lahko najdete nekaj navdiha za vašo večerno rutino.

 

5 nasvetov za sproščujočo večerno rutino

  1. Zvečer jejte lahke obroke: ko je vaš želodec poln, je težko zaspati, ker je vaše telo zaposleno s prebavo. Zato naj bo zadnji obrok dneva vsaj dve uri pred spanjem. Če to ni mogoče, jejte le lahko hrano.
  2. Vzemite si čas zase: kaj pa, če bi zvečer pol ure posvetili dejavnostim, ki jih čez dan zanemarite? Poskusite voditi dnevnik hvaležnosti ali si vzemite nekaj mirnih minut, da razmislite o pozitivnih vidikih svojega dneva. Vprašajte se: “Kaj me je danes osrečilo?” ali “Za kaj sem hvaležen?”.
  3. Ustvarite mirno okolje: Lažje je spati v pospravljeni sobi. Ob tem je dobro ohranjati sobno temperaturo med 17 in 22 stopinjami Celzija in si zagotoviti temno, tiho spalno okolje.
  4. Izogibajte se zaslonom pred spanjem: modra svetloba, ki jo oddajajo elektronske naprave, nas zbudi. Vsaj dve uri pred spanjem je dobro odložiti prenosni računalnik in pametni telefon.
  5. Umirite se s sprostitvenimi vajami: Počasno, globoko dihanje znižuje srčni utrip in krvni tlak ter deluje pomirjujoče na celotno telo. Za podoben rezultat lahko poskusite tudi z meditacijo. Tukaj je nekaj vaj, ki jih lahko vključite v svojo večerno rutino.

 

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala