PORUŠENO RAVNOVESJE KOŽE

 

Naša koža je največji organ v telesu, pa tudi izjemno pomembna za obrambo nas in našega imunskega sistema pred zunanjostjo oziroma okolico. Kadar se njeno občutljivo ravnovesje poruši, lahko pride do marsikatere neprijetne težave, kot je razpokana koža, izpuščaji, srbečica, občutek zategovanja in tako dalje.

 

Preberite si to objavo, da boste lažje rešili, bolje razumeli in se v prihodnje izognili porušenju ravnovesja kože.

 

PORUŠENO RAVNOVESJE KOŽNE BARIERE

 

Kot rečeno, ima naša kožna bariera številne pomembne naloge, kot je zadrževanje vlage v koži, obramba pred patogeni in predzunanjimi dejavniki kot so UV-sevanje, onesnaževanje, dim in suh zrak. Kadar se njeno ravnovesje poruši, teh nalog ne more opravljati enako dobro. Posledice so številne in se razlikujejo od posameznika do posameznika – med pogostimi so dehidracija kože, masta ali aknasta koža, razdražena koža, rdečica, močno zategovanje, izločanje veliko sebuma itd.

 

POGOSTE NAPAKE PRI RAVNANJU S KOŽO

 

Na splošno je porušena bariera pogosto posledica dvojega; porušenega pH ravnovesja kože in pa pomanjkanja lipidov ter vlage v koži. V to pogosto privede nepravilno oziroma prekomerno čiščenje kože, ki ji odvzame preveč lipidov in ji s tem poruši ravnovesje. To se lahko zgodi tako na obrazu kot drugje po telesu. Še ena izmed pogostih napak pri ravnanju s kožo je izpostavljanje UV sevanju – to jo lahko poškoduje in oslabi. Izogibati pa se je potrebno tudi redni uporabi dražečih pilingov, izuševalnih in agresivnih čistilnih sredstev, prepogostih pilingov in pogosti uporabi aktivnih ter držečih sestavin, pa tudi domačih pripravkov.

 

KAKO NAZAJ VZPOSTAVITI RAVNOVESJE

 

To lahko naredimo z ustrezno nego in potrpežljivostjo. Koža namreč potrebuje svoj čas, da vzpostavi ravnovesje, pri čemer jo je potrebno ustrezno podpreti tudi z nego.

Traja lahko različno dolgo, saj je to odvisno tako od tipa kože, kot od tega koliko časa je bila v neravnovesju in kakšna škoda je pri tem nastala.

 

 

Tukaj so ključni 4 koraki, ki se jih je potrebno držati pri vzpostavljanju ravnovesja kože:

  1. Kožo pravilno čistimo.
  2. Iz nabora izdelkov, ki jih uporabljamo, izločimo vse z aktivnimi sestavinami in dražečimi snovmi, razen vitamina B3 (ta namreč pomaga pri regeneraciji). Ključna je uporaba nevtralnih naravnih izdelkov z vlažilnimi in pomirjujočimi sestavnami.
  3. Kožo obvezno zaščitimo pred soncem – z izdelki, ki so primerni za občutljivo kožo.
  4. Tudi po tem, ko koža zopet najde svoje ravnovesje, priporočamo izogibanje vroči vodi, agresivnim pilingom in čistilnim sredstev, izpostavljanju močnemu soncu in prevelikemu plastenju izdelkov na koži.

 

V naši ponudbi najdete popolno prvo pomoč pri suhi koži – Weleda Skinfood linija, ki vključuje tako izdelke za obraz kot za telo. In seveda naravne ter koži prijazne sestavine!

 

Želimo vam veliko ravnovesja v vaši koži

 

Ekipa Naturakozmetika.si

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala