PREHRANA ZA BOLJ ZDRAVO KOŽO

 

Ena izmed najbolj pogostih težav s kožo pozimi je suha koža. Ta lahko privede tudi do drugih težav, kot je manjša napetos kože, pordelost, hrapavost in manj sijaja. Prva pomoč pri suhi koži so seveda primerni negovalni izdelki, pri čemer je Weledina Skinfood linija definitivna zmagovalka. Veliko pa lahko naredimo s tem, da se ob negovanju od zunaj reševanja težav s kožo lotimo tudi od znotraj. Zato smo tokrat za vas pripravili nekaj nasvetov, kako s prehrano do bolj zdrave in manj suhe kože.

 

  1. ZA ZAČETEK PIJTE DOVOLJ VODE

To smo že vsi neštetokrat slišali, pa vendar se tega kdaj s težavo držimo. Več kot 70% našega telesa sestavlja voda – tudi našo kožo, ki je naš največji organ. Našemu metabolizmu moramo zagotoviti dovolj tekočine – med dva do tri litre na dan.

 

 

  1. ZAUŽIJTE DOVOLJ MAŠČOB – VENDAR PRAVILNIH!

Tako kot napačne maščobe naredijo telesu škodo, lahko pravilne močno pripomorejo k njegovemu delovanju – v primeru kože ji pomagajo napolniti lipidne rezerve od znotraj in tako uravnotežijo njeno naravno zaščitno bariero. Primer dobrih maščob so nenasičene omega-3 maščobne kisline, ki se skrivajo v mastnih ribah, kot je losos, pa tudi v semenih koprive, chia semenih in lanenem olju.

 

3. ORANŽNO SADJE IN ZELENJAVA

Svetla in živa barva živil je znak visoke vsebnosti beta-karotena, predhodnika vitamina A. Kot antioksidant je ta zelo učinkovit pri preprečevanju suhe kože in procesov staranja. Zato podprite kožo z zaužitjem živil kot so marelice, rakitovec, korenje ter rumena in rdeča paprika.

 

  1. »VITAMIN KOŽE«

Biotin, znan tudi kot vitamin B7 ali pa vitamin H, je ‘go to’ vitamin za podporo naše kože! Najdemo ga v jajčnih rumenjakih, ovsenih kosmičih, lososu, paradižniku in špinači itd. Oreščki in semena nasploh so bogati tudi z vitaminom E, ki dodatno podpira lipidni sloj kože in zagotavlja boljšo navlaženost kože.

 

  1. POMANJKANJE CINKA

Suha, razpokana ali srbeča koža lahko kaže tudi na pomanjkanje cinka v našem telesu. V tem primeru so nam lahko v pomoč rženi in pšenični kalčki, bučna in sončnična semena, trdi siri, ribe in meso, pa tudi ovseni kosmiči in leča.

 

Želimo vam, da čim bolje poskrbite za svojo kožo od zunaj in od znotraj,

ekipa Naturakozmetika.si

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala