ZAKAJ SUHA KOŽA POTREBUJE PODPORO?

 

Suha koža potrebuje podporo – to je nekaj, kar večinoma vsi vemo. Vendar zakaj jo potrebuje in o kakšni vrsti podpore govorimo? Na to bomo odgovorili v današnji objavi.

 

Zakaj suha koža potrebuje podporo?

Naša koža deluje kakor živa stena, ki ščiti naše telo pred zunanjimi vplivi in izgubljanjem vlage. Prav za to skrbi zunanja plast kože ter fini film iz vode in lipidov. Kadar je zaščitna bariera kože oslabljena, prihaja do izgubljanja vlage in posledično do suhe kože – prav zato koža v takšnem stanju potrebuje našo pomoč.

Dobro, navlaženo in zdravo stanje kože lahko dosežemo in ohranjamo z občutljivim ravnovesjem med visoko vsebnostjo lipidov, kompleksno strukturo naše kože in njenimi vlažilnimi dejavniki. Ko je naša koža neuravnotežena, ne proizvaja dovolj lipidov in posledično izgubi sposobnost učinkovitega shranjevanja vlage. Zato postane suha, hrapava ali celo razpokana, ob tem pa oslabi tudi njena sposobnost obrambe pred zunanji svetom.

 

 

Kako suho kožo lahko podpremo?

 

Načeloma je najbolj pomembno, da suho kožo negujemo s primernimi izdelki, ob tem pa je ne obremenjujemo prekomerno z različnimi dejavniki, ki jo še dodatno izsušujejo, kot so npr. sonce, veter, prekomerno umivanje, vroča voda in podobno.

Optimalno podporo suhi koži zagotavlja Weleda linija Skinfood. Ta je prva pomoč za suho kožo, ki popolnoma poskrbi za nahranjenost in navlaženost kože, in to na povsem naraven, nežen in naravi prijazen način.

Ker linija vsebuje različne izdelke, z njo lahko poskrbite tako za obraz, kot za ustnice in telo.

 

Toplo priporočamo, da se na suho kožo hitro odzovete z naravno rešitvijo in čim prej poskrbite, da hitro pride nazaj v ravnovesje.

 

Ekipa Naturakozmetika.si

 

 

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala