DEJSTVA, KI JIH MORATE VEDETI O SVOJI KOŽI

 

Pomembno je, da se o svoji koži izobražujemo, jo razumemo in smo nanjo pozorni. Zato vam ob začetku novega leta posredujemo nekaj pomembnih dejstev o naši koži, ki vam bodo zagotovo prišla prav in jih je dobro poznati. Tako jo boste bolje razumeli in bili lažje pozorni na njeno stanje.

 

Koža je zelo pomemben, pa tudi velik del našega telesa – ob tem ni samo čutni, ampak tudi izjemno večplasten organ. Za naše telo deluje tudi kot naravno ščit, ki telo ograjuje pred zunanjim svetom. Izjemno vlogo igra tudi pri imunskem sistemu, saj ga brani in s tem pomaga ohranjati ravnovesje v telesu.

 

 

Je izjemno živa, zato se tudi nenehno spreminja – med drugim diha, izmenjuje tekočine in pline, pa tudi reagira na različne fizične ter čustvene vplive. Nanjo lahko vpliva tudi naš notranji čustveni svet, saj je z njim povezana preko gostega omrežja živčnih končičev in čutnic po celem telesu. Dober dokaz povezanosti naše kože s čustvenimi stanji je tudi to, da razkriva naša občutja na primer takrat, kadar zardimo ali pa prebledimo. Zato jo pogosto poimenujejo ogledalo duše, saj lahko marsikaj o našem notranjem svetu razkrije okolici in tudi nam samim. Pomembna je tudi pri ustvarjanju občutka za toploto, tip in bolečino, saj nam s tem pomaga živeti, preživeti in se povezovati z zunanjim svetom.

 

Da bi jo kar najbolje negovali in podpirali, je pomembno, da jo negujemo s hranilnimi, vlažilnimi vendar neagresivnimi kozmetičnimi izdelki, ki so naravni. V naši spletni trgovini med drugim lahko najdete Weledino linijo Sensitive, ki je primerna tudi za najbolj občutljivo kožo in ne vsebuje niti dišav, zato je izjemno nežna in kože ne spravi v nikakršen stres. Več o liniji si lahko preberete tudi na uradni Weledini spletni strani.

 

 

Želimo vam lepo povezovanje s svojo kožo,

Ekipa Naturakozmetika.si

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala