VLOGA NARAVNIH DIŠAV V KOZMETIKI

V kozmetiki imajo tudi dišave veliko vlogo. Kozmetični izdelki namreč niso pomembni le zaradi nege ter zaščite same kože, vendar so tudi način pomirjanja, k čemur pa prispevajo tudi dišave. Zato bomo tokrat svojo pozornost namenili tej tematiki.

 

Negovalna rutina s kvalitetnimi in naravnimi kozmetičnimi izdelki ima več pomenov. Poleg najbolj osnovnega, ki je skrb za telo oziroma kožo, pomeni tudi skrb in lep odnos do svojega telesa in pa tehniko oziroma način sproščanja in povezovanja s svojim telesom. In pri slednjem imajo veliko vlogo dišave.

 

Dišave v kozmetiko prinesejo očarljive vonje, poleg tega pa tudi pomirjujoče in na nek način ‘zdravilne’ vonje. Učinek eteričnih olj, ki jih naprimer veliko uporablja znamka Weleda, je še posebej intenziven, saj so eterična olja ekstrahirana iz cvetov in vsebujejo do 400 kemičnih snovi, ki spodbujajo naše občutke za vonj. Naš živčni sistem pa se na takšne dišave odzove tako, da sprošča signalne snovi, ki pozitivno delujejo na našo duševnost in naš endokrini in imunski sistem.

 

 

Lahko bi celo rekli, da se rastline, ki proizvajajo dišave oziroma vonj, sporazumevanjo preko tega – to je njihov jezik. Vonji pa so ob tem tudi jezik ljudi, saj nam pomagajo hraniti in obuditi naše spomine. Tako nas lahko na točno določeno obdobje ali dogodek spomne sveže pokošena trava, vonj po peki božičnih piškotov ali pa določen parfum.

 

Tako imajo dišave velik pomen v naših življenjih, prav tako pa v naravni kozmetiki in pri njeni uporabi oziroma učinkih. Prav tako so pomemben del naših negovalnih rutin, ki je poskrbijo le za potrebe kože temveč ‘nahranijo’ tudi druge čute. Več o vplivu dišav pa si lahko preberete tudi na Weledini spletni strani, na tej povezavi.

 

 

Prijetno sproščanje z dišavami vam želimo,

Natura Kozmetika

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala