TRAJNOSTNA EMBALAŽA

Trajnostna embalaža in naravnanost je dolgoročni proces, saj stremeti k trajnosti pomeni neprestano iskati načine izboljšave in manjšega onesnaševanja okolja. In prav to velja tako za nas kot spletno trgovino, kot za eno izmed najbolj priljubljenih znamk v sferi naravne kozmetike – Weledo. Ker pri Weledi verjamejo v boljši jutri in si ga želijo tudi soustvarjati, so ves čas v procesu iskanja najbolj primerne in trajnostne embalaže za svoje izdelke.

 

Ker pa je del trajnostnega delovanja tudi širiti zavest in informacije o takem načinu delovanja, smo ta prispevek namenili predstavitvi aktualne (Weledine) embalaže – tako prednosti kot slabosti, saj iz vidika trajnostnosti prostor za izboljšavo vedno obstaja.

 

Zakaj je embalaža vseeno potrebna?

Kozmetični izdelki morajo biti prijetni, dišeči in učinkoviti – da bi to dosegli pa jih je potrebno pravilno shranjevati, zato je embalaža pomembna. Še posebej pa to velja za naravne izdelke, kot so Weledini, saj pri izdelavi kozmetike ne dodajajo sintetičnih konzervansov, poleg tega pa so v izdelkih povsem naravne sestavine, ki so zelo občutljive, zato je pri tovrstnih izdelkih zelo pomembna embalaža, saj jih ohrani v najboljšem stanju. Ta zagotavlja, da izdelki niso izpostavljeni kisiku, izhlapevanju in tako dalje.

 

Vrste embalaže in njihove značilnosti

 

Reciklirano steklo

Največja prednost recikliranega stekla je vsekakor to, da ga lahko neskončno-krat recikliramo brez izgube kvalitete. Poleg tega je to nereaktiven material, ki nudi zelo dobro zaščito izdelkov pred kisikom.

Ena izmed slabosti pa je to, da je steklo precej težko (veliko težje od plastike in aluminija), zato se pri transportu stekla porabi več CO2. Poleg tega pa lahko poči ali se zdrobi, kar je nevarno za uporabnika.

 

 

Plastika

Prednost plastike kot embalaže je vsekakor to, da je zelo lahek material, kar posledično vodi v nižjo porabo CO2 pri transportu. Poleg tega je za razliko od stekla zelo odporna na udarce in enostavna ter povsem varna za uporabo.

Kar pa se tiče slabosti plastike, je prva v vrsti ta, da v številnih državah še ne obstajajo sistemi za njeno recikliranje. Poleg tega niti ni mogoče vsake plastike reciklirati (tudi če se jo da, se ta predela v manj kvalitetno plastiko in tako se nova embalaža še vedno večinoma izdeluje iz nove in nereciklirane plastike), njeno odlaganje pa onesnažuje okolje.

 

 

Aluminij

Prednost aluminija je to, da je nereaktiven material, ki ne propušča zraka. Poleg tega material ohranja svojo obliko in dobro shranjuje izdelke v njem. Preprečuje tudi, da bi kisik vstopil v tubo in ima dobre možnosti recikliranja.

Vendar ima material tudi slabosti, predvsem to, da se pri proizvodnji aluminija porabi veliko energije in kopanje boksita onesnažuje okolje. Poleg tega je težava tudi to, da aluminijeve tube lahko počijo.

 

 

 

Če vas zanima še kaj več o embalaži na splošno ali pa specifično o Weledini embalaži, vas vabimo k branju prispevka na tej povezavi.

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala