NEGA ZA NOSEČNICE

 

Nega za nosečnice je zelo pomembna, ravno tako pa je pomembno to, da so negovalni izdelki čim bolj naravnega izvora in nežni do kože. In prav to velja za Weledino linijo za nosečnice, ki je pred kratkim pridobila nov negovalni izdelek – maslo za nosečnice, ki deluje proti strijam.

 

ZAKAJ JE NEGA KOŽE NOSEČNIC TAKO POMEMBNA?

Spreminjajoče se hormonsko stanje v telesu lahko pomembno vpliva tudi na kožo nosečnice. Med drugim se lahko spremeni tekstura kože, zato pa je tako pomembno negovanje kože skozi celotno nosečnost – še posebno nega tistih delov telesa, kjer se koža močno raztegne, torej trebušček in prsa.

 

 

KATERI SO NAJBOLJ POGOSTE TEŽAVE PRI KOŽI NOSEČNIC?

 

Strije

Zagotovo je to ena izmed najpogostejših in naječjih težav s kožo nosečnic. Strije se pojavijo pri delih telesa, ki na hitro doživijo veliko spremembo v velikosti, ravno zaradi hitre rasti primanjkuje količine kolagena v koži. Ponavadi so najbolj opazne na trebušču, lahko pa tudi na prsih in stegnih.

Na razvoj strij vplivajo različni dejavniki, kot je genetika, ravnovesje hormonov v telesu, hitro pridobivanje na telesni teži itd.

 

Srbeča koža

Še ena pogosta težava pri koži nosečnic je srbeča koža, še posebej na predelih telesa, kjer pride do hitrega raztega kože. Če kožo dobro in dosledno negujemo, lahko ta simptom zmanjšamo.

 

Občutljiva koža

Med nosečnostjo je koža lahko zelo suha in nagnjena k nepravilnostim – to je posledica hormonskega stanja v telesu. Priporočljivo je, da se nosešnica ne kopa ali prha predolgo, saj takrat obstaja večja verjetno za dehidracijo kože. Redna nega kože ne bo prispevala le k priejtnemu občutku in dobremu stanju kože temveč tudi preprečila občutljivost kože.

 

Spremembe v pigmentu

Tudi pigmentacija kože se v nosečnosti lahko spremeni. Približno 70% nosečnic se na koži pojavijo delčki kože  s temnejših pigmentom, še posebej na obrazu. Verjetno pa je tudi, da se bodo takšna področja pojavila tudi drugje po telesu, še posebej na delih ki so izpostavljeni soncu. Spremembe v pigmentu nastanejo zaradi začasnega dviga melanina v telesu, izginejo pa nekaj mesecih po rojstvu otroka. Najboljši način, da se nosečnice izognejo temu pojavu je, da se ne izpostavjajo soncu in se pred njim zaščitijo.

 

 

Weledina linija za nosečnice nudi dva izdelka za nego telesa nosečnic – maslo za telo ter olje za telo. Najbolje je, da si nosečnica izbere tip izdelka, ki ji bolj ustreza in ga uporablja redno, po možnosti neposredno po prhanju na še vlažni koži. Oba izdelka sta povsem naravna in nežna do kože, prav tako pa sestavljena iz kvalitetnih sestavin, ki ščitijo in negujejo kožo.

 

Prijetno nego želimo,

Natura Kozmetika

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala