MORJE IN MIKROPLASTIKA V KOZMETIKI

 

V poletnem času imamo priložnost pogosteje občudovati morje in naravo, kar pa nas lahko še dodatno spomni na pomembnost ohranjanja narave ter morja v čim boljšem stanju.

Pri tem ima tudi kozmetika pomembno vlogo, saj z izbiro trajnostnih in naravi ter telesu prijaznih kozmetičnih izdelkov lahko pripomoremo k skrbi za morje, svoje telo in na splošno za naravo.

Eden izmed ključnih problemov kozmetike v tem kontekstu je vsebnost mikroplastike, ki negativno vpliva tako na naša telesa kot na naravo. Te mikro delce plastike lahko v kozmetiki najpogosteje najdemo v raznih gelih za prhanje ali pa pilingih za telo, pa tudi kremah za obraz in mleku za telo itd.

 

 

Dva glavne problema mikroplastike v kozmetiki sta to, da ni zdrava za naše telo in to, da na koncu pristane v morju oziroma v oceanih. Čeprav očesu ni vidna močno vpliva na ekosistem oceanov, saj iz naših odtokov teče v kanalizacijski sistem in nato pristane v rekah in morju. Problem je tudi to, da naprave za čiščenje odpadnih voda niso zmožne filtrirati tako majhnih delcev plastike, zato jih nič ne ustavi. Tukaj pa v zgodbo pride vsak izmed nas, ki lahko s svojim nakupom oziroma izbiro kozmetičnih izdelkov vpliva na količino mikroplastike, ki se izteka v naravo.

 

 

Zato izbirajmo odgovorno in planetu prijazno!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala