ZAŠČITA PRED SONCEM

Zaščita pred soncem naj bo prioriteta tudi to poletje! Vsi smo že neštetokrat slišali opozorila glede izpostavljanju sončnim žarkom in o pomembnosti zaščite pred njimi. Pa vendar se pogosto zgodi, da se tega ne držimo dosledno. Še bolj pogosto pa se zgodi, da nekatere predele zaščitimo pred soncem, na druge pa pozabimo.

NASVETI

Zato smo za vas zbrali nekaj nasvetov, da vas spomnimo na to, kje in zakaj se je potrebno zaščititi pred soncem.

 

ZAKAJ?

Zaščita pred soncem je zelo pomembna, saj sončni žarki lahko precej negativno vplivajo na našo kožo. UV sončni žarki povzročajo UV sevanje, ki pa rezultirajo v hitrem staranju kože, hiperpigmentaciji, povečujejo za možnost raka na koži itd. Sončne žarke delimo v dve skupini; UVA in UVB žarke. UVB so tisti, ki prodrejo v zunanjo plast kože, ta pa se nanje odzove z obarvanostjo. Povzročajo poškodbe DNA, hiperpigmentacije in so močno povezani s kožnim rakom. UVA sončni žarki pa prodirajo še globje v našo kožo in imajo ključno vlogo pri staranju kože. Uničujejo namreč kolagen in elastin, spodbujajo nastajanje prostih radikalov in lahko povzročajo rakotvorne spremembe. Več o zaščiti pred soncem lahko preberete tukaj na Weledini spletni strani. 

 

KJE?

Seveda je ena izmed prvih področij, na katero pomislimo obraz. In seveda ga je potrebno zaščititi! Pa vendar še zdaleč ni edino pomembno področje, ki potrebuje zaščito – po celotnem telesu se je potrebno dosledno mazati z izdelki za zaščito pred sončnimi žarki, pogosto namreč pozabimo na dekolte, ki prav tako kot obraz potrebuje kar najbolj močne zaščitne izdelke, saj je tudi tam koža izjemno tanka. Še eno pozabljeno področje pa so ustnice – zato nujno uporabljajmo balzame z zaščitnim faktorjem saj tudi one občutijo negativne učinke sevanja sončnih žarkov. Ne pozabite tudi na to, da izbirate vodoodporne izdelke in da jih skozi dan in ob po kopanju ponovno nanašate. Poleg tega po enemu letu zavrzite stare sončne kreme, saj je mogoče, da ne delujejo več zaščitno.

 

POLETNI TRIO

Predstavljamo vam poletni trio, ki ga lahko kupite v naši spletni trgovini – primeren je za vse člane družine – od tistih najmlajših pa do tistih z občutljivo kožo. Prav tako poskrbi za celotno telo. Zaščitna krema poskrbi za zaščito obraza ter dekolteja, zaščitno mleko poskrbi za ostalo telo, balzam za ustnice pa seveda za usta!  To je vse kar potrebujete za zaščito na letošnjih poletnih počitnicah!

 

 

Varno sončenje in lepe počitnice vam želimo,

 

Ekipa Natura Kozmetika

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala