OGNJIČ V NARAVNI KOZMETIKI

Ognjič je že vrsto let zaželjena in uporabna rastlina v naravni kozmetiki. Ima mnogo blagodejnih učinkov na našo kožo, poleg tega pa je povsem naravna sestavina.

Ker je tako učinkovita in uporabna sestavina v kozmetiki, je tudi zelo uveljavljena. Na kožo namreč deluje pomirjujoče, vlažilno in mehčalno. Uporaben je tudi za občutljivo kožo, ki je razdražena in potrebuje pomirjanje. Učinke ognjiča so poznali že v antičnem Rimu in v Egiptu, zelo priljubljen pa ostaja še danes. Starši in babice pa se že več generacij zanašajo na otroško olje z ognjičem, ki je postalo že pravzaprav tradicija pri negi otrok. O tem si lahko več preberete tukaj.

In kaj vsebuje ognjič? Izvlečki ognjiča so bogati z mnogimi koristnimi snovmi kot sta vitamin C in salicilna kislina. Deluje tudi protivnetno in protibakterijsko.

 

 

Ognjič je zelo uporaben tako pri odraslih kot pri otrocih, Odrasli ga najpogosteje uporabljajo pri občutljivih ali poškodovanih predelih, pri otrocih pa je zelo uporaben na sploh, saj imajo ti že splošno bolj občutljivo kožo in potrebujejo naravne in neagresivne izdelke za nego kože.

Weleda ima že vrsto let zelo priljubljeno linijo za otroke Weleda Baby, ki v celoti temelji na ognjiču. Ob tem je kar nekaj izdelkov na voljo tudi za odrasle.

 

 

Lepo vabljeni v našo spletno trgovino na ogled vseh ognjičevih izdelkov!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala