AHA kisline

V tokratnem blog zapisu, vam bom predstavila AHA kisline, katere najdete v izdelkih BIO VEGANE.

Veliko ljudem se neneavadno sliši, da bi nekaj kar vsebuje kislino nanašali na svoj obraz. Vendar vam bo vaš obraz neizmerno hvaležen ob uporabi hidroksi kislin. Deluje na naše gubice kot tudi na težave naše kože zaradi mnogih nečistoč.

Se spomnite Kleopatre in njene lepote?

Kopala se je kislem mleku, saj je bogat z laktično kislino. V kozmetiki so največkrat uporabljene mlečne in sadne kisline, ki imajo lastnost po obnovitvi kože.

V kozmetiki danes, te kisline imenujemo alfa hidroksi oziroma AHA kisline.  AHA kisline in laktične kisline najbolje prehajata v kožo.

Pomen AHA kislin je, da odstranijo odmrle celice s kože in obnovijo povrhnjico. Zato, če se vam koža začne po uporabi izdelkov z AHA kislinami luščiti, je to povsem normalno. Po te procesu pa je koža bolj navlažena, omili vidnost gub na obrazu in koža je manj poškodovana.

‼️ Treba pa je omeniti, da imajo tudi AHA kisline lahko stranske učinke. Intenziteta stranskih učinkov je odvisna od naše kože. Naj pa omenim nekaj najbolj pogostih:

  • rahlo pekoč občutek
  • rdečica
  • srbečica

‼️ Močno se poveča tudi občutljivost na sonce, zato si obraz po uporabi namažite z visokim zaščitnim faktorjem, zaradi sprememb pigmentacije.

Vsekakor pa upoštevajte svoje telo, ki vam bo pokazal, ali vam kisline ustrezajo ali ne.

Izdelkov, ki vsebujejo AHA kisline ni priporočljivo uporabljati več kot enkrat na dan. Z odstranjevanjem odmrlih celic pa se bo vaša koža občutno izboljšala, prav tako tudi tvorba kolagena in elastana.

Si že poskusila izdelke iz linije BIO PAPAYA?

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala