Weledine vodilne rastline

Vsaka rastlina ima svoje skrivnosti ??????

Rastline, ki jih imenujemo vodilne rastline, so ključne v Weledinih izdelkih in so za nas zelo posebne. Za razvoj koncepta vodilne rastline je potrebno zelo veliko truda, razumevanja narave in opazovanja rastlin, da pa bi naše razumevanje še izboljšali, uporabljamo tako antropozofske kot konvencionalne znanstvene metode.

V tem prispevku vam bomo predstavili dve rastilini, ki jih najdete v Weledinih izdelkih:

ARNIKA – varuje in celi mišice in podplutbe

Arnika, rastlina rumene barve v odtenku sonca, uspeva na naravnih gorskih travnikih in na šotastih področjih z nizko vsebnostjo kalcija v prsti.

Prvi zapisi o arniki izvirajo iz 12. stoletja.

Nežni cvetovi arnike se zdijo rahlo razmršeni in krhki – kot bi jih rahla sapica lahko odnesla. Ampak arnika je bujna rastlina, ki v višino zraste do 40 centimetrov, kljub temu pa zlahka kljubuje močnemu gorskemu vetru, saj je zaradi svoje strukture zelo odporna rastlina.

Nabiranje cvetov arnike v francoskem Vosgesu

V cvetovih arnike najdemo okoli 150 farmacevtsko učinkovitih snovi.

Med temi so dragocene in učinkovite snovi kot so flavonoidi, karotenoidi, seskviterpen laktoni in dragocena eterična olja.

Nizka vsebnost kremenice daje arniki moč obnavljanja strukture in oblike, obnavljanja tkiv pri površinskih poškodbah kože kot so udarnine in podplutbe.

V 18. stoletju so arniko pogosto uporabljali za zdravljenje manjših tegob kot so putika, revma, krčne žile in flebitis (vnetje površinskih ven).

V novem veku so ugotovili, da ima izvleček arnike antiseptičen učinek, izboljšuje cirkulacijo krvi, olajša bolečino in pospeši proces celjenja ran.

Uporaba v te namene je najpogosteje zabeležena in klinično dokumentirana. Zaradi navedenih lastnosti arniko imenujejo »varuh in zdravnik mišic in podplutb«.

→ Kliknite na ime in preverite dva Weledina izdelka, ki vsebujeta arniko – 

Losjon za tuširanje Arnika šport – Edinstven vonj rožmarina in sivke z arniko, ki vam vrača svežino po vadbi

Weleda Masažno olje z arniko –  Masaža z oljem in izvlečki arnike ogreje mišice

 

BELI SLEZENOVEC – zaščita, ki omogoča normalno obnavljanje in zdravo kožo

 

Pomirja čute in kožo

Pozitivno delovanje belega slezenovca razkriva njegovo botanično ime. Beseda »Althea« izvira iz grščine in pomeni »zdravljenje«. Beli slezenovec so v preteklosti uporabljali kot zdravilno rastlino na Kitajskem, v Siriji, Egiptu in Grčiji, v srednjo Evropo pa je verjetno prišel v srednjem veku.

Beli slezenovec je na prvi pogled občutljiva rastlina, a v resnici z lahkoto prenese pomanjkanje vode in hudo vročino. V svojih koreninah in cvetovih skriva gelne substance, ki ga ščitijo pred izsušitvijo. V koreninah belega slezenovca je tudi veliko sluzi, zaradi česar kožo pomirja, gladi, ščiti in vlaži. Njegovi nežni, skoraj beli cvetovi s pridihom rožnate barve in z nežnim vonjem pa izredno pomirjujoče delujejo tudi na naše čute.

Tako nežen kot dojenčkova koža

Prav zaradi tega je beli slezenovec idealen za nego kože dojenčkov. Njihova nežna, občutljiva in nerazvita koža se izoblikuje in razvije šele v prvem letu življenja. Koža dojenčkov potrebuje nežen zaščitni in toplotni ovoj, brez nepotrebnih dišav, ki lahko porušijo ravnovesje kože. Beli slezenovec veže vlago v koži in spodbuja nastanek zaščitne plasti, ki kožo ščiti pred škodljivimi dejavniki iz okolja.

Nežna zaščita za občutljivo kožo

V kombinaciji z mačeho, ki deluje pomirjujoče in zdravilno, izdelki iz naše linije z belim slezenovcem še posebej učinkovito ščitijo kožo. Izdelkom je dodano tudi kokosovo in sezamovo olje, ki kožo intenzivno nahranita.

Sestavine, ki ne povzročajo iritacij, so zelo primerne celo za kožo z atopijskim dermatitisom in izredno občutljivo kožo dojenčkov.

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala