Novo leto, nova koža: preproste novoletne zaobljube za sijočo in zdravo kožo

 

Ko se leto bliža koncu, mnogi razmišljamo o preteklosti in se veselimo pozitivnih sprememb v svojem življenju. Eno področje, ki si pogosto zasluži več pozornosti kot jo dobi, je naša koža. Novo leto je odlična priložnost, da se posvetite izboljšani rutini nege kože, s katero bo vaša koža sijoča ​​in zdrava. V tem blogu bomo raziskali preproste, a učinkovite novoletne zaobljube za doseganje bolj sijoče kože.

 

  1. Vzpostavite dosledno rutino nege kože

 

Temelj zdrave kože se začne z dosledno rutino nege kože. Začnite z osnovami: nežnim čistilom, hranilno in vlažilno kremo ter  zaščito pred soncem. Čiščenje odstrani umazanijo in nečistoče, nega ohranja vašo kožo hidrirano in nahranjeno, krema za sončenje pa jo ščiti pred škodljivimi UV žarki. Držite se svoje rutine zjutraj in zvečer in vaša koža se vam bo zahvalila z naravnim sijajem.

 

 

  1. Vlažite, vlažite, vlažite!

 

Pravilna hidracija je ključni element zdrave kože. Odločite se, da boste vsak dan popili dovolj vode, da bo vaša koža dobro hidrirana tudi od znotraj, ne samo navzven. Zunanjo hidracijo pa lahko povečate tudi tako, da dodate vlažilni serum ali uporabite vlažilec zraka v vašem bivalnem prostoru, še posebej v bolj suhih mesecih.

 

  1. Poslovite se od slabih navad

 

V novem letu opustite slabe navade pri negi kože. Izogibajte se dotikanju obraza po nepotrebnem, saj lahko s tem nanj prenesete bakterije in povzročite izbruhe. Opustite kajenje, saj lahko pospeši proces staranja in prispeva k nastanku gub. Poleg tega omejite vnos sladke in predelane hrane, saj lahko prispeva k vnetjem in težavam s kožo.

 

  1. Ne pozabite na pomembnost lepotnega spanca

 

Kakovosten spanec je bistvenega pomena za splošno zdravje, vključno z zdravjem vaše kože. Postavite si cilj, da vsako noč spite 7-9 ur. Ustvarite sproščujočo rutino pred spanjem, poskrbite, da bo vaša spalnica hladna in temna ter investirajte v udoben vzglavnik in vzmetnico za spodbujanje mirnega spanca. Vaša koža se med spanjem regenerira, zato naj bo kvaliteten spanec vaša prioriteta.

 

  1. Redno čistite čopiče za ličenje in prevleke za blazine

 

Čistoča vaših čopičev za ličenje in prevlek za blazine, je nekaj kar pogosto spregledamo, vendar pa lahko pomembno vpliva na vašo kožo. Umazane krtače lahko vsebujejo bakterije in prispevajo k izbruhom, umazane prevleke za blazine pa lahko na vašo kožo prenesejo maščobe in nečistoče. Za svežo in zdravo polt naj vam postane navada redno čiščenje krtač in menjava prevlek za blazine vsaj enkrat na teden.

 

Za boljšo nego vaše kože ni nujno, da vključuje zapletene ali dolgotrajne rutine. Če te preproste odločitve vključite v svoje vsakdanje življenje, lahko v novem letu naredite pomembne korake k bolj sijoči in zdravi koži. Sprejmite te navade in opazujte, kako se vaša koža spreminja ter odraža nego in pozornost, ki ji jo namenjate.

 

Za novo leto in boljše navadave, s sijočo, lepo kožo!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala