ZAKAJ SO ANTIOKSIDANTI POMEMBNI ZA NAŠO KOŽO

 

Verjetno ste že slišali, da antioksidanti kožne celice ščitijo pred oksidativnim stresom oziroma pred prostimi radikali. Ampak kaj to pravzaprav pomeni?

 

ANTIOKSIDANTI IN OKSIDATIVNI STRES

 

Antioksidanti so snovi, ki zavirajo in nevtralizirajo negativne posledice, ki jih povzročijo prosti radikali – ti pa nastajajo pri oksidacijskih procesih. Posti radikali so divje molekule, ki zaradi hitrega širjenja premagajo naš antioksidativni sistem in s tem lahko negativno vplivajo na naše celice. Ene izmed takšnih posledic so povzročanje staranja celic, pa tudi povzročanje vnetnih procesov.

 

Z antioksidanti torej nevtraliziramo tovrstne negativne procese in kožne celice zaščitimo pred oksidativnim stresom (do slednjega pride v primeru, ko se tvorba radikalov poveča) – s tem pa upočasnjujemo tudi staranje kože oziroma splošno propadanje tkiva.

 

Različne aktivne sestavine v kozmetiki imajo različno stopnjo antioksidativnih učinkov – na primer, močni aktivi so vitamin A, B in C, po drugi strani pa imamo tudi vrsto manj močnih, kot so npr. superoksid in resveratrol.

 

 

ZA KOGA SO PRIMERNI?

 

Antioksidanti so zelo koristna, in tudi uporabna sestavina v kozmetiki. Ker so zelo univerzalni, jih lahko vsakdo vključi v svojo negovalno rutino.

 

KAKO JIH DODATI V SVOJO RUTINO?

 

Pogosto so antioksidanti že dodani v nekatere izmed izdelkov, ki jih uporabljamo. Posebej večina antiage izdelkov pogosto vsebuje vsaj en antioksidant. Na splošno jih lahko najdemo v kozmetičnih izdelkih, kjer so združeni še z drugimi antioksidanti ali drugimi aktivnimi sestavinami – torej so redko v izdelku samostojno.

Časovno predlagamo, da jih v rutino dodate zjutraj, saj bodo vašo kožo dodatno ščitili pred UV sevanjem in jo pripravili na dan, saj bodo nevtralizirali negativne učinke dneva. Seveda pa jih lahko uporabljate tudi zvečer.  Uporabljate jih lahko vsak dan, je pa priporočljivo na začetku izdelek uvajati vsak drugi dan, da spremljate kako se koža nanj odziva.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala