RASTLINE V NARAVNI KOZMETIKI

Tokrat bomo govorili o rastlinah. Pa ne kar o vseh rastlinah v vsakem kontekstu (čeprav bi bila tudi to vsekakor zanimiva tema), temveč o rastlinah in njihovi vlogi v naravni kozmetiki.

Izpostavili bi predvsem dve stvari, ki sta izredno pomembni v sklopu te teme:

  1. Kako so rastline ključna sestavina oziroma pravi zaklad za naravno kozmetiko;
  2. Kako naravna kozmetika ne le uporablja naravno moč rastlin, temveč ima do njih prav poseben spoštljiv odnos, ki ga skuša širiti tudi naprej med vse ljudi.

 

 

RASTLINE KOT SESTAVINE V NARAVNI KOZMETIKI

Sigurno ste v kozmetiki, še posebej pa v naravni kozmetiki, med sestavinami zasledili rastline kot so ognjič, kamilica, aloe vera, zeleni čaj, rožmarin, sivka, mandelj, argan in tako dalje. Vse od anti-ageing krem za obraz, negovalnih olj za telo, losjonov za prhanje, pa do vlažilnih mask za lase – povsod so izbrane rastline ključne sestavine, ki kozmetičnim izdelkom dodajo kvaliteto, učinkovitost ter varnost. Zato se iz leta v leto povpraševanje po rastlinah v kozmetiki samo še povečuje. Vsaka rastlina kozmetičnim izdelkom doprinese nekaj svojega – kamilica deluje izjemno pomirjujoče, prav tako to velja za aloe vero in sivko, po drugi strani arganovo olje nudi mnogo blagodejnih učinkov za naše lase in kožo, zeleni čaj pa med drugim deluje tudi protivnetno.

 

 

ODNOS DO NARAVE IN RASTLIN

Kot rečeno, druga pomembna plat rastlin v naravni kozmetiki pa je to, da se razvija in ohranja tudi lep in spoštljiv odnos do njih, ob tem pa tudi velika mera hvaležnosti za njihov obstoj in vse blagodejne učinke, ki jih imajo. To je izredno pomembno in močnejša kot je industrija naravne kozmetike, bolj bo lahko širila to sporočilo med ljudi. Potrebno je omeniti tudi to, da so znamke naravne kozmetike pozornost posvetile tudi svojemu procesu produkcije, tako da je le-ta planetu, živalim in seveda rastlinam prijazen. Zato se je zmeraj vredno pozanimati o znamki in njenem poslanstvu, preden se odločimo za nakup kozmetičnega izdelka.

 

Odgovorno in premišljeno izbiranje kozmetike vam želimo!

Natura Kozmetika

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala