Kako preveriti, če je kozmetika res naravna?

 

Za naravno kozmetiko obstajajo različni standardi, zakonsko zavezujoče definicije pa ni. Kako lahko potem potrošniki vedo, katera je najboljša?

Predstavljamo vam 2 kriterija oziroma certifikata, ki ju lahko poiščete na izdelkih, da boste lahko prepričani in pomirjeni, da so zares naravni.

 

NATRUE

NATRUE je mednarodna neprofitna organizacija, ki se osredotoča na naravno in organsko kozmetiko. Za pridobitev certifikata NATRUE lahko izdelek vsebuje samo tri kategorije surovin: naravne snovi, pridobljene naravne surovine (modificirane naravne snovi) in naravi enake surovine. Obstajajo tri stopnje certificiranja: Naravna kozmetika, Naravna kozmetika z organskim deležem in Organska kozmetika. Vsi izdelki s certifikatom NATRUE se namerno izogibajo uporabi sintetičnih dišav, silikonov, parafinov, mikroplastike, mineralnih olj in sintetičnih maščob. Da bi to zagotovili, preglede izvajajo neodvisni zunanji certifikacijski organi.

natrue.org

 

UEBT

Zveza za etično biotrgovino (UEBT) je neprofitna organizacija. Ponuja svetovno priznan standard za etično pridobivanje naravnih virov. Ta standard zajema socialne, ekološke in ekonomske vidike. Pečat UEBT zagotavlja, da se biotska raznovrstnost ohranja in trajnostno uporablja pri gojenju rastlin, obiranju in nadaljnji predelavi, vsi udeleženi v vrednostni verigi pa so obravnavani pravično in pošteno plačani. Weleda ima certifikat UEBT za vsa svoja dejanja pri pridobivanju surovin in je ena prvih blagovnih znamk, ki nosi ta pečat zaupanja na svojih naravnih kozmetičnih izdelkih.

ethicalbiotrade.org

 

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala