Vaje za oči

Če delate za računalnikom, ne pozabite občasno pogledati stran. Oči vam bodo hvaležne za odmor. Vzemite si čas za izvedbo nekaj preprostih vaj za poživitev in krepitev utrujenih oči.

 

Prednosti teme

Dlani rahlo položite na oči, da preprečite svetlobo. Držite ta položaj, dokler ne zaznate več nobenih utripajočih barv, ampak samo globoko črnino. To lahko traja nekaj minut. Ko je vse, kar vidite, popolna tema, odprite oči in hitro pomežiknite z njimi.

Masaža s tapkanjem

Masaža s tapkanjem lahko pomaga sprostiti obrazne mišice in razbremeniti obremenitev oči po dolgem delu za računalnikom. S konicami prstov rahlo potrkajte po obrazu. Začnite na obeh straneh templjev, nato pa se pomaknite navzdol čez lica do brade. Nato s konicami prstov nežno tapkajte po predelu pod očmi. Na koncu tapkajte od brade nazaj navzgor čez nosnice do čela.

 

Sledite svojemu notranjemu očesu

Če se vam oči zdijo suhe, poskusite s to kratko vajo. Držite glavo pri miru, ob tem pa si predstavljajte figuro in z očmi sledite njenim obrisom v zraku. Oblika, ki je zelo primerna za to vajo, je vodoravna osmica, imenovana tudi simbol neskončnosti. Partnerja lahko vključite tako, da z rokami »nariše« oblike, ki jim bodo sledile vaše oči.

 

Blizu in daleč

Oči potrebujejo spremembe. Z gledanjem predmetov tako blizu kot daleč lahko trenirate očesne mišice in sposobnost oči, da se osredotočijo. Večkrat na dan na primer poglejte skozi okno. Usmerite oči v točko v daljavi in nekajkrat globoko vdihnite. Zavestno dihanje deluje sproščujoče na celotno telo, tudi na oči.

Masaža treh točk

Ta vaja je še posebej dobra, če nosite očala, koristna pa je tudi za ostale. S palcem in sredincem primite koren nosu, kazalec pa položite med obrvi. Z vsemi tremi prsti rahlo pritisnite na te predele in masirajte z lahkimi, krožnimi gibi 10 do 20 sekund.

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala