Živila za zdravo, sijočo kožo

 

Lepota resnično prihaja od znotraj in ko govorimo o sijoči, zdravi koži, vsekakor moramo omeniti velik pomen vaše prehrana pri tem. Pot do sijoče polti vključuje več kot le izdelke za nego kože – začne se s hrano, s katero nahranite svoje telo. V tem blogu bomo raziskali vrsto živil, bogatih s hranili, ki vam lahko pomagajo doseči želeni zdrav sijaj kože od znotraj navzven.

 

1. Pomen hidracije

Preden se poglobimo v določena živila, ne pozabimo na pomen hidracije. Voda je bistvena za ohranjanje elastičnosti kože in spodbujanje zdrave polti. Poskusite spiti vsaj osem kozarcev vode na dan, da bo vaša koža primerno navlažena in prožna.

 

2. Omega-3 maščobne kisline za prožno kožo

Živila, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, so kot superhrana za vašo kožo. Zato v svojo prehrano vključite živila, kot so mastne ribe (losos, skuša in sardele), chia semena, lanena semena in orehi. Omega-3 maščobne kisline pomagajo ohranjati naravno maščobno bariero kože, preprečujejo dehidracijo in spodbujajo njeno bolj gladko teksturo.

 

3. Sadje in zelenjava, bogata z antioksidanti

Zaužijte veliko sadja in zelenjave, ki je polna antioksidantov. Te močne spojine se borijo proti prostim radikalom, ki lahko prispevajo k prezgodnjemu staranju in pusti koži. Jagode, citrusi, listnata zelenjava, korenje in paprika so med drugim odlična izbira. Vitamini in minerali, ki jih zagotavljajo, prispevajo tudi k proizvodnji kolagena, kar daje vaši koži mladosten in čvrst videz.

 

 

4. Ojačevalci vitamina C

Vitamin C je superjunak za našo kožo, znan po lastnostih za povečanje kolagena. Citrusi, kot so pomaranče, grenivke in limone, so njegovi klasični viri, vitamin C pa najdete tudi v jagodah, kiviju, papaji in papriki. Vključitev teh živil v vašo prehrano vam lahko pomaga posvetliti polt in zmanjša videz drobnih gub.

 

5. Oreščki in semena, bogati s hranili

Oreščki in semena so polni bistvenih hranil, ki spodbujajo zdravje kože. Mandlji, sončnična semena in bučna semena so bogati z vitaminom E, antioksidantom, ki pomaga zaščititi kožo pred UV žarki. Poleg tega zagotavljajo zdrav odmerek cinka, ki podpira naravne procese celjenja kože.

 

6. Probiotiki za zdravo črevesje in zdravo kožo

Zdrav črevesni mikrobiom je tesno povezan s sijočo kožo. V svojo prehrano zato vključite živila, bogata s probiotiki, kot so jogurt, kefir, kislo zelje in kimči. Ta živila pomagajo ohranjati uravnoteženo črevesno floro, zmanjšujejo vnetje in spodbujajo čistejšo in bolj zdravo kožo.

 

Doseganje zdrave, sijoče kože je stvar različnih dejavnikov, ne le negovalnih izdelkov – začne se pri živilih, ki jih izberete za nahranjenje svojega telesa. V svojo prehrano vključite prehrano, bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, antioksidanti, vitaminom C, oreščki, semeni in probiotiki, da kožo nahranite od znotraj. Ne pozabite, sijoča ​​koža je odraz vašega splošnega zdravja, zato naj bo vsak obrok korak k bolj živahni in lepi koži ter dobremu počutju. Nahranite svoj zunanji sijaj in pustite, da zasije tudi vaš notranji sijaj!

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala