Kako na naraven način obvladovati stres

Naše življenje je lahko kaotično, polno obveznosti, seznamov opravkov in gospodinjskih opravil. Če nam stres, ki ga čutimo, uide izpod nadzora, lahko naše telo in duša postaneta neuravnovešena. Za vas smo pripravili nekaj vaj za pozornost, ki vam lahko pomagajo ostati mirni in zbrani tudi v stresnih situacijah.

 

Metoda za čuječe poslušanje

Čuječe poslušanje lahko izboljša našo zaznavo motečih in neprijetnih zvokov. Za trenutek se potopite v »morje zvokov«. Pritegnite svoje zavedanje zvokom in šumov, ki vstopajo v vaša ušesa. Namerno se vrnite k temu zavedanju, če vaša pozornost upade ali postanete raztreseni.

 

Okrepite svojo voljo

Naredite nekaj, kar ni del vaše običajne dnevne rutine. Postavite določen predmet – na primer knjigo, sponko za papir ali pisalo – vsak dan ob istem času na isto mesto. Objekt lahko menjate tudi na dnevni ali tedenski ravni. Ta na videz preprosta vaja vam pomaga pritegniti zavedanje o lastni moči volje in odločnosti.

 

Sprostitev pred spanjem

Izogibajte se stimulativnim dejavnostim tik pred spanjem, kot so televizijske oddaje ali računalniške igre. Namesto tega si prizadevajte za harmoničen zaključek dneva, na primer z večernim sprehodom. To pomaga preprečiti, da bi vam misli divjale preden zaspite. Prav tako vas to pomirja in vam pomaga hitreje zaspati. Joga, meditacija ali druge vaje za obvladovanje stresa vam prav tako lahko pomagajo, da postanete mirnejši in bolj sproščeni pred spanjem ter pustite stres in skrbi za seboj.

 

Zavestna osredotočenost na naravo

Pohodništvo, hoja, kolesarjenje itd. – redno gibanje na svežem zraku zmanjša stres in nas vrne v ritem lastnega telesa. Odganja negativne misli, pomaga proti živčnosti in pozitivno vpliva na naše spanje in razpoloženje. Med vsakodnevnim sprehodom opazujte naravo. Poskusite si zapomniti vse, kar vidite, da boste lahko primerjali oblike in barve z listi in cvetovi, ki jih srečate na naslednjem sprehodu. Takšna zavestna hoja lahko pomaga pri zmanjševanju stresa.

 

 

Uravnotežena prehrana

V stresnih obdobjih je še posebej pomembna uravnotežena prehrana. Jejte veliko svežega sadja, zelenjave in oreščkov. Najbolje je, da se izogibate sladkarijam in hitri prehrani.

 

Topla kopel za prijetne občutke

Tople kopeli nam pomagajo, da se sprostimo in odmislimo vsakdanje skrbi. Naravni dodatki h kopeli s harmonizirajočimi in sproščujočimi eteričnimi olji pa še dodatno podpirajo ta učinek.

 

Čuječnost za zmanjševanje vsakodnevnega stresa

Vaje čuječnosti pogosto vključujejo, da si vzamemo čas za zavestno in pozorno izvedbo določene preproste aktivnosti, da namerno »upočasnimo« naše življenje. Pomaga nam, da se nekoliko oddaljimo od stvari, ki nas motijo, in zbistrimo svoje misli. Čuječnost nam vrača zaupanje vase, pomaga sprejemati svoje šibkosti in prebuja naše moči.

 

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala