Kako si s prehrano pomagati pri suhi koži

 

Za kožo zelo veliko lahko naredimo od zunaj – seveda pa je pomembno, kaj lahko zanjo storimo od znotraj, s prehrano. S tem jo lahko namreč še dodatno podpremo in si pomagamo pri suhi koži.

 

Za vas smo pripravili 5 nasvetov, kako si s prehrano pomagati pri suhi koži:

 

Za začetek: pijte dovolj vode!

Več kot 70% našega telesa sestavlja voda – tudi našo kožo, ki je naš največji organ. Da bo naš metabolizem deloval pravilno, mu moramo zagotoviti dovolj tekočine – med dva do tri litre na dan.

 

Maščobe? Absolutno, vendar pravilne!

Nenasičene omega-3 maščobne kisline, ki se skrivajo v mastnih ribah, kot je losos, pa tudi v semenih koprive, chia semenih in lanenem olju, lahko napolnijo lipidne rezerve kože od znotraj in stabilizirajo njeno naravno zaščitno bariero (LINK Text dry_skin_Architectural Prize).

 

Oranžno obravnano sadje in zelenjava

Svetla barva živil, kot so marelice, rakitovec, korenje ter rumena in rdeča paprika, kaže na visoko vsebnost beta-karotena, predhodnika vitamina A. Kot antioksidant je beta-karoten zelo učinkovit pri preprečevanju suhe kože in procesov staranja.

 

Sveža živila, bogata z biotinom

Biotin, znan tudi kot vitamin B7 ali preprosto vitamin H, velja za vitamin kože ‘par excellence’. Dobri viri le-tega so jajčni rumenjak, ovseni kosmiči, losos in sled, paradižnik in špinača, mlečni izdelki, banane in orehi. Oreščki in semena nasploh so bogati tudi z vitaminom E, ki dodatno podpira lipidni sloj kože in zagotavlja boljšo navlaženost kože.

 

Živila s cinkom

Suha in razpokana koža, ki je napeta ali srbeča, lahko kaže na pomanjkanje cinka v našem telesu. V pomoč so rženi in pšenični kalčki, bučna in sončnična semena, trdi siri, ribe in meso, pa tudi ovseni kosmiči in leča.

 

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala