5 zlatih pravil za varno uživanje na soncu

 

Sonce je izjemno in vsekakor je pomembno, da poleti uživamo v njem –  vendar ne vedno, ne povsod in v zmernih količinah. Upoštevajte teh 5 pravil in na soncu boste uživali na zdrav način.

 

  1. Dajte koži čas, da se prilagodi. Začnite s kavo na jutranjem soncu ali pa se sprehodite po soncu pozno popoldne in pustite, da se mu vaša koža postopoma prilagodi.

 

  1. Zadremajte v sencu. Izognite se poletnemu opoldanskemu soncu od 11. do 16. ure in se ta čas predajajte prijetni senci.

 

  1. Najenostavnejša zaščita pred soncem je primerna obleka. Nosite lahka oblačila z dolgimi rokavi iz naravnih materialov, kot je lan, in pokrivalo za sončenje.

 

  1. Kremo za sončenje nanašajte izdatno in pogosto. Intenzivnost sonca je pogosto močnejša na počitniških destinacijah, zlasti v južnih regijah ali v gorah. Kremo za zaščito pred soncem nanesite z debelo plastjo na nezaščitene dele telesa, najbolje še preden zapustite prostor. Izberite zaščitni faktor (SPF) glede na vaš tip kože in intenzivnost sonca. Seveda plavanje zmanjša zaščitni faktor, zato redno nanašajte zaščito pred soncem, vendar upoštevajte tudi, da to ne podaljša časa zaščite.

 

  1. Zaščita pred soncem poteka tudi od znotraj navzven. Beta karoten, vitamin E in antioksidanti lahko ob rednem uživanju podaljšajo naravno zaščito kože pred soncem. Korenje, borovnice, rdeča pesa, špinača, paradižnikova pasta, oljčno olje in losos so le nekatera okusna živila, ki vsebujejo te zdrave snovi.

 

 

Prijetno dopustovanje vam želimo!

 

Ekipa Natura Kozmetika

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala