PREDNOSTI NARAVNE KOZMETIKE

 

Naravna kozmetika lahko pripomore k boljšemu počutju na več načinov, saj naravna rastlinska olja in naravne aromatične snovi pozitivno delujejo tako na našo kožo kot čute. So namreč veliko bolj kompleksni kot umetna olja in sintetične dišave. Ob tem pa z uporabo naravnih izdelkov za nego kože lahko potrošniki naredimo nekaj dobrega tudi za naravo.

 

NARAVNA RASTLINSKA OLJA

 

Hranljiva rastlinska olja so po sestavi zelo podobna naravnemu olju, ki ga proizvaja naša koža. Zato ni nič čudnega, da jih naša koža tako lepo sprejme in jo posledično izjemno učinkovito lahko negujejo. Mineralna olja na drugi strani pa ostanejo le na površini kože in jih koža ne absorbira tako dobro.

 

 

PODPIRANJE TRAJNOSTNIH PODJETIJ

S svojo izbiro naravne kozmetike podpirate tudi podjetje, ki ustvarja pozitiven družben ter okoljski odtis. Poleg tega pa je to tudi bolj varno za našo kožo. Zato tudi zaradi svoje kože izbirajte izdelke, ki so popolnoma brez sintetičnih materialov, od parabenov in gensko spremenjenih sestavin do mikroplastike in tekoče plastike.

 

PREDNOSTI NARAVNIH DIŠAV

 

Pudarili pa bi tudi pomen dišav, saj na nas lahko močno vplivajo. Ljudje imamo notranjo afiniteto do naravnih dišav, ker imamo iste korenine v živi naravi. V življenju imamo različne izkušnje z dišavami in jih – pogosto nezavedno – povezujemo s spomini in čustvi. Tudi sintetične snovi lahko povzročijo takšne asociacije. Vendar pa so naravne dišave bolj raznolike in kompleksne in zaradi naše osebne naklonjenosti do njih zadenejo globljo struno v nas na čustveni ravni in tako delujejo bolj celostno. Zato naravne dišave kot izraz živih sil odzvanjajo v nas zelo drugače kot sintetične.

 

Dodaj odgovor

PREJMITE 15 % POPUST in se prijavite na naše e-novice
Prijavite se zdaj in prejmite 15% popust ob prvem nakupu. Ne zamudite te priložnosti in razvajajte svojo kožo z naravnimi izdelki.
Za še več vsebin nas lahko spremljate na družbenih omrežjih
PRIJAVITE SE
Strinjam se s pogoji
Ne hvala